Vad vissa upprörs över


På vår gata har alla köpt tomter och byggt hus. Samtliga har byggt färdigt och flyttat in i sina hus under det senaste 1,5 året och samtliga hus är stora. Många är jättestora. Husen är mellan 200 och upp till 400 kvm. Det betyder att alla på vår gata har betalat minst 6 miljoner för sitt hus och tomt. MINST 6 miljoner. Ja, vi är en av dessa.

Av den redovisningen kan man ana att det inte bor några låginkomsttagare på vår gata.

Nu har en byggfirma köpt upp den sista tomten på gatan och ska….ve och fasa….håll i er…bygga ett RADHUS!!! Husägarna RASAR. Riktigt vad de rasar över vet jag inte då det inte sägs rakt ut. De är trots allt så intelligenta så att de inser att det inte är PK att säga att man inte vill ha hyresgäster aka fattiglappar på gatan.

Tidigare i veckan åkte jag buss hem med en granne. Han är från Australien och hade uppenbarligen inte koll på det där med svenskhet och PK. Han var oerhört upprörd över hur ett radhus skulle förstöra karaktären på gatan. Jag frågade vad han menade med karaktären och han sa utan omsvep att det vår gata ju faktiskt består av stora dyra hus och att ett radhus förstör intrycket. Dessutom var det där radhuset tydligen högt och förstörde deras ”line”, dvs utsikt. Utsikten innan radhuset har iofs varit ett par fula tallar, en gammal rucklig sommarstuga och en och annan gran, men det struntade jag i att säga.

Ja herregud.

Och så undrar min make varför jag är så ointresserad av att socialsera med grannarna. Nu har du svaret. FÖR ATT DE ÄR ÖVERKLASSÄCKLON!

Det spelar ingen roll hur mycket pengar vi kommer ha, jag kommer aldrig aldrig se på min omgivning på det sättet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s