Bestämda unge


Lillasyster J är väldigt bestämd, precis som sin storasyster. De är dock bestämda på lite olika sätt, och i lite olika åldrar.

Lillasyster J är nu 22 månader. Alltså nästan 2 år. Sedan hon var ca 1 år så har hon bestämt förklarat när det är slut med en sak och dags för nästa steg. Plötsligt skulle hon inte äta barnmat längre. Sen skulle hon hastigt men inte så lustigt äta själv med bestick. Efter det skulle hon under inga omständigheter ha haklapp. Hon bestämmer själv när det är dags att lägga sig i sängen. Tack och lov är det nästan exakt när vi vill att hon ska lägga sig i sängen.

Nu har hon bestämt att hon bara gillar lila och blått. Att hon bara dricker ur riktiga glas (oh the spill), häller upp mjölken själv (oh the megaspill) och brer sin egen macka (oh the trasiga mackor)

Får hon inte det bryter hon ihop. Totalt.

Igår bestämde hon att hon inte drack välling på kvällen.

Välling är för bebisar.

Jag väntar tålmodigt på att nappen ska bestämmas att den är för bebisar. Den har hon en smått osund relation till. Hon suger så högt på nappen så att babyvakten reagerar när hon ligger och sover.

Jag väntar med fasa på att hon bestämmer sig för att blöjan är skit. Det syns tendenser till att hon ska bestämma sig för det nämligen. Man kan väl säga att hon inte är jätteförtjust i blöja men att hon inte är det minsta förtjust i att kissa eller bajsa på toalett eller i potta. Det är en svår ekvation.

Men en sak vet man. Det är Lillasyster J som bestämmer när hon bestämt sig.

Annonser

En tanke på “Bestämda unge

  1. Same, same kan man väl säga. Fast blöjan sitter fortfarande kvar just för att hon hatar allt vad heter toalett och potta. Jag hoppas det släpper till sommaren. Men det är klart, när man är för stor för allt annat måste man ju ha kvar något så man får vara liten eller nåt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s