Hoppetihopp!


Hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppeti

hoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihoppetihopp.

Så låter det här hemma. Och så lite ”dadadadadadadada, babababababa, aaaaada, adededede” på det.

Annonser

3 thoughts on “Hoppetihopp!

 1. Sv: Tack för frågan! Det är ingen känslig fråga alls och jag kan bekräfta att jag är en stark kvinna/feminist som rört mig i världen.

  Sedan vi fick Toddo som idag är 3 år gammal har min sambo tagit ut en föräldrardag i veckan. Detta för att vi har velat spara dagar. Toddo började på dagis när han var 11 månader vi har med andra ord många föräldrardagar kvar att plocka ut på honom. Vår dröm VAR & ÄR att kunna hyra ut lägenheten ett år, resa till Karibien och ha det gott med familjen. När detta blir av är svårt att sia i eftersom vi vill ha fler barn och eftersom jag vill bli klar med min utbildning.

  Med Lovisens föräldrardagar resonerade vi som så att jag skulle plocka ut så mycket pengar det går. Jag har hög SGI och tack vare att jag tagit ut full pott har vi ammoreterat av en stor del av vårt bolån. Min sambo har skrivit över de dagar han får skriva ut och jag har plockat ut dem. Tyvärr missförstod jag försäkringskassan och trodde att MINA dagar skulle räcka till februari 2011. Så var inte fallet. FÖRÄLDRARDAGARNA skulle räcka till slutet av februari vilket betyder att de 60 dagar som finns kvar är min sambos.

  Min sambo har mycket flexibla arbetstider vilket gör att han är hemma mycket samt att han tar ut en föräldrardag i veckan och kommer göra det en lång tid framöver. Detta kombinerat med att jag studerar känns som en bra lösning för oss eftersom vi får mer kvalitétstid TILLSAMMANS med familjen.

  Huruvida vårt sätt är jämställt eller ej kan jag inte svara på. Det är en bra lösning som fungerar för oss i vår familjesituation. Vad tycker du? Vad tycker ni andra som läser? Är vi jämställda eller ej?

  • Hmm. Om jag ska svara rakt ut på frågan om jag tycker att ni är jämställda så är svaret nej, det tycker jag inte. Om jag tror att det är något som funkar för er och som ni har valt fritt själva som vuxna individer, så är svaret ja.

   Jag tror att det är avgörande att få skapa en egen vardag med sina barn för en förälders kontakt med desamma. Att få göra det på egen hand och få lära känna dem genom att arbeta fram egna rutiner. Visst är man två om barnen men alla som har varit föräldralediga på heltid vet vilken kol man får på vartenda litet ljud som barnen klämmer fram. Man har en sån järnkoll som man aldrig har på samma sätt sedan. Den biten tror jag att din sambo missar till stor del då du är hemma samtidigt.

   Sen så har jag absolut inga som helst synpunkter på när barn börjar på dagis

   Hoppas att ni får möjlighet att resa ut i världen med knattarna!

   • Jag måste förtydliga. Givetvis vet jag ingenting om hur jämställda ni är hemma eller tillsammans. Det enda jag hade någon som helst synpunkt på är hur jämställt ni delar på föräldraledigheten!

    Jag kan själv inte påstå att jag tycker att jag lever i ett förhållande som är jämställt fullt ut. Det är förbannat svårt att nå dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s