Husgrisen


Jag läste en statusuppdatering av Cliff Hanger på Facebook och kom att tänka på ett fenomen som man inte funderar så himla mycket på innan man får ålande/krypande/gående småbarn.

Matrester och skit på golvet.

Att ha en krypande unge på golvet innebär ungefär samma sak som att ha en husgris under bordet. All mat som tappas, alla smulor som ramlar ner och allt annat som av någon anledning befinner sig på golvet och som är mindre än ett barns öppna mun hamnar ofrånkomligt i barnets mun och sedan i dess mage. Har man dessutom en extremt smulande elvaåring hemma så blir det mindre barnet riktigt välgödd av all mat som ligger och skräpar på golvet. Mat, dammtussar och smågrus.

Nu har vår 1,5 åring börjat frångå stadiet där hon stoppar exakt allt hon hittar i munnen. Istället har vi börjat se en ny trend.

Varenda liten minimal smula och osynlig liten jävla skräpbit hittar hon och lyckas plocka upp med sina små och extremt flinka fingrar.

Varenda liten smula och skräpbit kommer hon sen och räcker stolt fram för att visa sina föräldrar vilken skatt hon hittat under bordet/framför spisen/i hallen bland skorna osv. Varenda en. Gång efter gång kommer hon och räcker fram något osynligt skräp och varenda gång måste man se överraskad och glad ut och varenda gång måste man ta emot det och varenda gång får man höra ett ”kack kack” och ska säga ”tack tack” tillbaka när man får ta emot skatten.

Ibland får man det efter att hon bearbetat skräpet i munnen en stund och insett att det inte var så smaskigt som det en gång såg ut när det låg på hallmattan brevid lerklumpen. Då kan det komma framräckt via tungan.

Småbarn är verkligen underbara…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s